Optimizarea SEO pentru pagina de produs

Indiferent ca ai un site cu piese de masini sa unul cu buchete de flori, pagina de produs este la fel de importanta pentru afacerea ta. In acest articol o sa dezvoltam cateva puncte care ar trebui sa fie prezente in pagina ta de produs si care sa faca diferenta in rezultatele din google.ro.

Titlul produsului

Titlul este primul semnal pentru utilizator. Din titlu intelege despre ce este produsul respectiv si de aici intelege daca il intereseaza sau nu. Este important ca in titlu sa avem cuvintele cheie primare legate de acesta, ex: Daca produsul nostru este un insecticid si acesta are denumirea “k-47-L”, trebuie adaptat si pentru cei care sunt in cautarea completa nu doar pentru cei care sunt in cautarea produsului in sine, asa ca, trebuie sa ne gandim, ce este? Este un insecticid. Pentru ce anume? Pentru gandaci, iar de aici tragem concluzia ca denumirea finala trebuie sa fie "Insecticid k-47-L pentru gandaci". De aici, atat google cat si utilizatorul inteleg mai bine care este directia denumirii de produs si are sansa de a fi scos in fata pentru o variatie mai mare de cautari, precum:

  • insecticid k-47-L
  • insecticid pentru gandaci
  • insecticid gandaci
  • k-47-L gandaci

Lista poate continua in functie de ce anume se mai regaseste mai departe in pagina.

Link-ul produsului

Un alt element important care trebuie sa reflecte cuvintele cheie importante legate de produs, este link-ul acestuia. In cazul exemplului de mai sus, link-ul trebuie sa fie site.ro/insecticid-k-47-l-pentru-gandaci - iar de aici primeste acelasi sens precum titlul de produs dat mai sus.

Partile de meta

Partile de meta sunt titlul si descrierea care apar in rezultatele google. Titlul produsului trebuie sa se regaseasca atat in meta title cat si in meta description, acesta fiind unul dintre elementele importante care fac diferenta in SERP (rezultatele google). Acestea trebuie sa se incadreze intr-un anumit numar de pixeli, iar ca sa iti faci o idee, poti incerca acest tool: https://www.highervisibility.com/seo/tools/serp-snippet-optimizer/ - este gratuit si iti arata exact cum vor arata aceste parti de meta in rezultatele google.

Pentru proiectele Gomag care nu au fost facute cum trebuie de la bun inceput, partile de meta se pot face foarte usor cu ajutorul modulului de SEO Avansat. Gasesti aici un articol mai detaliat despre asta: https://www.seopack.ro/partile-de-meta-si-campul-de-seo-din-detalile-produselor-din-gomag/

Descrierea produsului

Descrierea este dezvoltarea titlului stabilit mai sus + specificatiile produsului. Descrierea trebuie sa fie unica pentru a putea face diferenta, mai ales ca google pune mare accent pe continutul unic. Pentru produsele unde nu avem astfel de continut unic, putem adauga noi un plus fata de ce avem deja, spre ex., cum se foloseste respectivul produs? Orice plus adus descrierii ca si continut, conteaza si are sansa sa se diferentieze de restul competitorilor care vand acest produs si folosesc descrierea standard. Pe langa acest plus adus continutului, trebuie sa avem si cuvintele cheie care ne intereseaza, iar acestea trebuie sa isi faca simtita prezenta de 2-3 ori in text, uneori chiar si cu sinonime daca este cazul si se poate.

Poza/pozele produsului

Probabil unul dintre cele mai importante elemente ale produsului, este poza. Aceasta atrage atat atentia cat si click-ul utilizatorului si, avand in vedere ca pozele foarte bine optimizate au sansa de a aparea in prima pagina in rezultatele imaginilor, o face un element important. Pentru a se alinia cu cerintele google, o poza buna trebuie sa indeplineasca aceste conditii:

  • Trebuie sa fie usoara. Aproximativ 90% din utilizatori intra pe magazinul tau de pe telefon, asta inseamna ca poza trebuie sa se incarce foarte repede fara prea mari probleme, asa ca optimizam poza si cautam sa facem un echilibru intre calitate si greutate (kb/mb). De preferat ar fi ca o poza sa nu depaseasca 1-2 sute de kb.
  • Denumirea imaginii. In cele mai multe cazuri, denumirea produsului este total neglijata si aceasta ramane asa cum a venit o data cu produsul, ceea ce este total gresit. Denumirea trebuie sa contina titlul produsului, unde, iar, se regaseasc acele cuvinte care ne intereseaza pe noi. Pentru multiple imagini se pot face variante precum denumire principala+1, sau 2, sau 3, etc.
  • Alt-ul imaginii. Alt-ul este titlul imaginii, iar acesta va fi setat automat in functie de denumirea pozei, ceea ce te scapa de un efort in plus. Daca nu este, acesta trebuie setat cu aceeasi denumire de produs.
  • Trebuie sa fie unica. Stiu ca este foarte greu si de cele mai multe ori pozele au copyright si nu avem voie sa le modificam, dar ideal ar fi ca poza sa fie unica, adica sa punem un logo pe ea sau orice altceva reprezentativ care sa o diferentieze fata de restul pozelor care sunt identice cu ale noastre.

Toate aceste elemente ridica valoarea imaginii si cresc sansele pentru o pozitionare mai buna a acesteia.

Ca o concluzie, pagina de produs depinde foarte mult de titlul produsului si de cum este acesta structurat, restul tine de tine daca faci toate elementele care tin de SEO si care iti dau un avantaj. Multumesc daca ai citit pana aici, te astept cu un like sau comentarii daca sunt completari/nelamuriri. O zi buna.

Sursa foto:Freepik.com

Alte articole

Potentianul neatins.

Am facut o analiza de cuvinte cheie pe 5 nise total diferite din eCommerce. Am facut acest lucru pentru a scoate in evidenta potentialul fiecarei nise in parte, indiferent daca sunt acestea 5 sau altele, si de a intelege mai bine de ce avem nevoie de o campanie de SEO pentru site-ul nostru. 1. Fashion […]

Read More
Ce este SEO si la ce foloseste mai exact

Pentru ca in ultima vreme am intalnit multi oameni care nu stiau exact ce este SEO si la ce foloseste, am decis sa fac mai pe scurt, dar pe intelesul tuturor, un mic ghid cu explicatii despre acest lucru. Ce este SEO? SEO este prescurtarea pentru Search Engine Optimization, care in romana se traduce prin […]

Read More
Iti muti site-ul de pe o platforma veche, pe gomag?

Uite ce pasi trebuie sa urmezi pentru ca impactul negativ din punct de vedere SEO sa fie cat mai mic: 1. Migrarea partilor de meta Atunci cand continutul tau este mutat in Gomag, trebuie sa te asiguri ca partile de meta sunt aceleasi care erau in varianta veche de site. Trebuie sa faci asta pentru […]

Read More
1 2 3 10
© 2020 SEO Pack . Toate drepturile rezervate.