Iti muti site-ul de pe o platforma veche, pe gomag?

Uite ce pasi trebuie sa urmezi pentru ca impactul negativ din punct de vedere SEO sa fie cat mai mic:

1. Migrarea partilor de meta

Atunci cand continutul tau este mutat in Gomag, trebuie sa te asiguri ca partile de meta sunt aceleasi care erau in varianta veche de site. Trebuie sa faci asta pentru a evita reindexarea paginilor si pentru a pastra vechea structura de parti meta.

2. Continutul din pagini

Continutul din pagini este la fel de important precum partile de meta, acesta trebuie sa se regaseasca si in noua varianta de script. In cazul in care nu avem texte reprezentative pentru categorii sau descrieri, este indicat sa le facem si sa le punem in noua varianta pentru a contracara impactul negativa reindexarii paginilor.

3. Structura URL

Aceasta este cea mai des intalnita greseala care poate aparea atunci cand se face migrarea, iar acest lucru se intampla pentru ca, de obicei, fiecare script are structura lui de link, asa ca este nevoie ca vechea varianta de link sa fie redirectata catre noua varianta, ex:
domeniu.ro/category/piese-auto (wordpress) trebuie sa faca redirect catre domeniu.ro/piese-auto (gomag) - Acest redirect se poate face cu ajutorul aplicatiei redirect 301 de aici https://help.gomag.ro/.../articles/360011754133-Redirect-301

4. Partea de blog

Nu neglija partea de blog, aceasta trebuie mutata o data cu site-ul iar structura acestuia trebuie sa fie ca in varianta veche. Partea de blo este importanta pentru un site de ecommerce, datorita faptului ca aduce in site clientii la care, altfel, nu ai avea cum sa ajungi, acei clienti care cauta subiectele de "Cum sa" si care gaseste solutia prin postarile tale de blog.

5. Submit noului sitemap

O data ce structura linkurilor a fost schimbata, este indicat ca dupa migrare sa se adauge, din nou, sitemapu-ul in google search console pentru ca google sa poata lua in considerare noua varianta a acesteia.

Trebuie sa retii faptul ca reindexarea si repozitionarea site-ului se va face in functie de vechimea si importanta pe acesta o are, iar prin actiunile de mai sus faci ca acest proces sa fie cat mai scurt si usor pentru google, si, implicit, pentru tine.

Alte articole

Optimizarea SEO pentru pagina de produs

Indiferent ca ai un site cu piese de masini sa unul cu buchete de flori, pagina de produs este la fel de importanta pentru afacerea ta. In acest articol o sa dezvoltam cateva puncte care ar trebui sa fie prezente in pagina ta de produs si care sa faca diferenta in rezultatele din google.ro. Titlul […]

Read More
Potentianul neatins.

Am facut o analiza de cuvinte cheie pe 5 nise total diferite din eCommerce. Am facut acest lucru pentru a scoate in evidenta potentialul fiecarei nise in parte, indiferent daca sunt acestea 5 sau altele, si de a intelege mai bine de ce avem nevoie de o campanie de SEO pentru site-ul nostru. 1. Fashion […]

Read More
Ce este SEO si la ce foloseste mai exact

Pentru ca in ultima vreme am intalnit multi oameni care nu stiau exact ce este SEO si la ce foloseste, am decis sa fac mai pe scurt, dar pe intelesul tuturor, un mic ghid cu explicatii despre acest lucru. Ce este SEO? SEO este prescurtarea pentru Search Engine Optimization, care in romana se traduce prin […]

Read More
1 2 3 10
© 2020 SEO Pack . Toate drepturile rezervate.